Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

jeli.man

4. 5. 2010 9:03
Otazka

Jen mala otazecka abych mel jasno... Proc si prosim nemyslite ze zlodejna, kradez, corka, loupez neni cinem za ktery by mel prijit trest napr. ve forme vezeni ci aspon mastne pokuty?

Dekuji za odpoved...

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 5. 2010 9:54
Re: Otazka

za činy jmenované výše ano.....jde o to, že tzv. autorská práva účelově zneužívají tyto pojmy pro popis zcela jiného jevu. ;-D

Díky technologiím klesly na minimum náklady na výrobu a distribuci např. hudebních děl. Existují v podstatě jen náklady na vytvoření studiové nahrávky a osobní náklady autorů. O tuto úsporu se jaksi hudební průmysl nechce dělit se zákazníkem na rozdíl od jiných produktů: auta, TV, PC, .....a tisíce jiných výrobků (všude je tlak na cenu), zde je uměle potlačen tržní princip pomocí korupčního lobbingu. Pokud by měl zákazník platit převážně "autorům" jejich práva, tak by asi nebyl problém. Klidně i v původní výši. Klient chce osekat distribuční a výrobní náklady z ceny a neplatit zbytečný mezičlánek.......zbytečný mezičlánek chce zase své výpalné....prostě business....plky o kráděži si nechte na besídku :-)

0 0
možnosti
PN

petacx

3. 5. 2010 21:14
prekvapuje mne ze na strankach studentskych voleb neni disku

prekvapuje mne ze na strankach studentskych voleb neni diskusni forum  8-o  

jedine diskusni forum jsem nasel zde:

-

http://studentske-volby.forumczech.com

- FANDIM STUDENTUM R^ libi se mi ze maji svuj nazor a ze se zajimaji o politiku R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 5. 2010 2:03
máš tam omyl

ČPS měla v tom vycenzurovaném příspěvku 11%. V ČT jasně uvedli zdroj Novinky a tam byly výsledky jiné, než uvedli v ČT. Není pravda že vynechali neparlamentní strany. SPZO je na tom úpně stejně jako TOP 09 - obě strany mají poslance v parlamentu. SPZO smazali stejně jako neparlamentní strany. Jinak průzkumy dále unikají a v některých máme i 16%. Ta televizní manipulace vzbuzuje otázku? Když upravují takto informace v televizi, jak je to s těmi průzkumy? Co když z těch průzkumů také odstraňují nějaké strany? Fakta jsou zhrnuta v článku http://vasicek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=136095 . Je toho dost na stížnost i na žalobu. Je to podkopávání základů demokracie.

0 0
možnosti
VF

vlasec

3. 5. 2010 3:43
Re: máš tam omyl

Dodatek ke článku jsem přepracoval. Docela mě ale šokovalo, co se může stát ve veřejnoprávní televizi. Nějak mi přestává docházet, za co televizi vlastně platíme, za demagogii?

Procenta jsem počítal ze zdrojů, které jsem měl prozkoumané v době psaní článku. Nejoptimističtější výsledky vyšly v "nejmenované SŠ v Ústeckém kraji", kde ČPS s 20% vyhrála volby, následována sestupně TOP09, DSSS, ODS, VV, SZ. Doufám, že ve skutečných volbách se objeví alespoň stín tohoto úspěchu :)

0 0
možnosti
DR

Reeve

3. 5. 2010 1:53
Opravdu relevantní výsledky?

Budeme-li ÚDAJNÉ (nikdo je nepotvrdil) výsledky na NĚKOLIKA gymnáziích, vnímat jako věrohodné, musíme nutně dospět k závěru, že nejde o výsledky skutečných politických postojů, ale spíše o naplnění mediálního konstruktu.

Kdyby ti "naši mladí" skutečně byli tak "pravicoví", zcela jistě by volili jinak. Skutečně pravicový volič, který se nemusí ohlížet na 5% hranici, by určitě v mnohem větší míře volil například SSO a jiné výrazně pravicové strany, proti nimž jsou ODS, TOP a VV jen slabým odvarem. Fakt, že se tyto strany nijak neumístily je důkazem, že středoškoláci volili "konformně", tedy tak, jak se (podle mainstreamových médií) od nich "očekává".

0 0
možnosti
VF

vlasec

3. 5. 2010 2:00
Re: Opravdu relevantní výsledky?

Ne, o relevantní výsledky nejde. Relevantní výsledky zapečetil drRáth.

Ano, média jsem u TOP09 zmínil jako jeden z možných důvodů. U České pirátské strany to už ale příliš pravděpodobný důvod není. A TOP09 osobně považuji spíše za mediální konstrukt než za opravdu seriózní novou stranu.

0 0
možnosti
D

da.rock

2. 5. 2010 23:08
Výsledky voleb

na středních školách pro mě mají asi takovou relevanci, jako výsledky voleb na základkách, v mateřinkách, domovech důchodců, pracovních úřadech, gay klubech či v Chánově.

Tj. velice nízkou. Každý statistik vám řekne, že je to neprůkazné, jelikož to (účelově) vybírá jen jednu cílovou skupinu obyvatel, tedy není to reprezentativní vzorek populace.

0 0
možnosti
V

VašekIV

3. 5. 2010 0:07
Re: Výsledky voleb

není to sice reprezentativní vzorek populace, ale určitě se jedná o část populace s vyšším IQ. Uznáš jistě, že to není pro levici ta nejlepší známka!!

0 0
možnosti
IK

pasik00

2. 5. 2010 22:59
DSSS

jeste, jak rikate "proti ocekavani" jsou uspesne vysledky DSSS

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1534x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.