Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dr No

7. 5. 2010 0:46
Řekl bych,

že hlediska vyššího principu mravního rána pěstí za bezostyšné lhaní, jehož cílem je zařídit si pohodlné živobytí za naše peníze (a navíc nezanedbatelně škodit), není vůbec neadekvátní. Považoval bych to za celkem přiměřenou zpětnou vazbu, které by se takovýmto "politikům" mělo dostávat mnohem častěji.

Mimochodem - je v té naší "demokracii" možné se nějak bránit tomu, když někdo bez jakýchkoliv zábran lže a slibuje nemožné, využívajíce toho, že spousta lidí se zkrátka nenarodila se schopností odlišit takovéto lži od reality? Ano teoreticky je možno takového lháře za nesplněné sliby "potrestat" tím, že nebude příště zvolen, ale myslíte, že je možné, aby si člověk natolik naivní, že těmto lžím uvěří, byl schopen čtyři roky pamatovat, co mu kdo sliboval?

0 0
možnosti

vlasec

7. 5. 2010 1:43
Re: Řekl bych,

Možná tomu tak je, ale nedá se nic změnit na tom, že za tu ránu pěstí musí být trest. Jinak by se dala odůvodnit spousta věcí a dalo by se toho také zneužívat.

Každopádně kdyby mě někdo obral o statisíce, asi by mě pěst svrběla; když ale sto lidí obere každého v této zemi o několik tisíc, na pěsti obvykle nedojde.

Možná si ten podnapilý pán bral osobně ty statisíce dluhů, které stát na jeho rodinu vytvořil a ty rozkradené peníze, možná měl podstatně méně ušlechtilé pohnutky.

0 0
možnosti

veit

6. 5. 2010 23:41
Možná

Človíčku, možná by bylo lerpší nelhat. Nebo prostě jen nevíte a přesto prudíte?8-o

0 0
možnosti

vlasec

7. 5. 2010 1:46
Re: Možná

Nelhat o čem? Já si žádných lží nejsem vědom, rád se nechám uvést na správnou míru. Pokud ovšem nebudete lhát naopak vy.

0 0
možnosti

Gaheris

6. 5. 2010 22:55
Bít či nebít ?

Nejlíp bude bejkovcem !

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS