Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nicolbolas

17. 1. 2011 12:35
sci prvky v tomto článku

následující věci budou opravdu scifi v roce 2030: mít práci, mít peníze na jídlo a bydlení

0 0
možnosti
VF

vlasec

17. 1. 2011 12:58
Re: sci prvky v tomto článku

Nevidím práci jako něco, co je z hlediska vědy zatím nereálné. Možná bych "sci" vynechal a zůstal pouze u fikce.

0 0
možnosti
OG

Cder

17. 1. 2011 11:49
Hlavně si jen stěžovat...

To je nejpoužívanější způsob v "vyspělé zemi" (rozumě ironicky) jako je ta naše - u piva a cigarety nadávat na všechno a plivat po těch, kteří se se svou situací rozhodli něco udělat, dlouhá léta studovali, při podnikání mnohokrát riskovali osobní bankrot a život pod mostem, spánek 6 hodin denně byl pro ně luxusem a HLAVNĚ měli dobrý nápad a teď sklízí plody své práce, snahy a odříkání. Většina lidí pořád jen nadává, jakej je život nespravedlivej, že neudělá milionáře z člověka, který se o to ani nepokusil a jen mlel svoje moudra do půllitru piva... Ne vždycky to jde, ale drtivá většina lidí si za to, jak na tom teď je, může SAMA.

0 0
možnosti
VF

vlasec

17. 1. 2011 12:56
Re: Hlavně si jen stěžovat...

Ne každý je schopen stát se milionářem. A jak píšete, je to riziko, jeden známý podnikal a dnes má dluhy, které už asi nikdy nesplatí.

Dnešní společnost nemá kasty a člověk se může z jedné společenské vrstvy dostat do jiné. Ekonomicky je ale člověk mnohdy zotročen třeba hypotékou, kdy pokud přijde o práci, nemá z čeho splácet.

Pokud jsem toho schopný, mohu zbohatnout a žít v luxusu. Představa, že budou v luxusu žít všichni, je ale nereálná - pokud za nás nebudou dřít roboti.

0 0
možnosti
PD

P.D.F

17. 1. 2011 11:48
Já také tipuji,

že dovolenou budeme trávit doma a pak zase hupky dupky na frontu a střílet muslimy. Oni to samé, jen tak jaksi naopak. Tipuji, že v tu dobu bude probíhat první válka mezi Východní Evropou a Západní Eurábií.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

17. 1. 2011 9:59
Ekologie

Koneckonců dovolená (zejména zahraniční) s ekologií ani moc kamarádit nemůže. Kolik jede autobusů, letí letadel a projede aut v době dovolených jen proto, že se hcete válet týden, či čtrnáct dní někde u moře? Kolik vaší touhou po tom se podívat jinak vzniká spalin? Je úsměvní, jak jsme mysírováni médii přesně tak, jak je potřeba. Klasickou žárovkou nesviťte, protože produkuje "odpadní teplo". Kupte si radši úsporku, která obsahuje jedovaté látky a jejíž výroba a likvidace je energeticky daleko náročnější. U dovolených vás kupodivu nikdo neupozorňuje na to, kolik spalin vypustí autobus dovolenkářů, která je doveze do Španělska a zpět. Kolik vyprodukuje spalin letadlo, které vás dopraví na "dovolenou snů". Zdá se vám to vyvážené? :-)

0 0
možnosti
JK

Indi.HK

17. 1. 2011 10:23
Re: Ekologie

Máte dobrý názor. Ale co naplat, hlavně že se točej koruny.

0 0
možnosti

lost

17. 1. 2011 9:23
ihihi

asi bych na takovou dovču nejel . jsem schopen utratit hrozný peníze, abych byl v džungli, a že nemám rád miny a podobné vymoženostě, asi v té době budu sedět raději na prdeli .:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1520x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.