Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Levicovy.Pravnik

10. 10. 2012 14:19
Pane Furste

Nechci se Vás nějak dotknout, ale piráty volíte jen proto, že jste ještě dost mladý. Nemáte jako kompromis dát hlas třeba straně práv občanů-zemanovcům?

0 0
možnosti

vlasec

15. 10. 2012 19:22
Re: Pane Furste

Piráty volí i starší lidé, než jsem já. A můj věk není jediný důvod. Zemana možná podpořím v prezidentských volbách, obzvlášť pokud bude v druhém kole proti ex-komunistovi Fischerovi. Zemanovce ale volit nehodlám, budu nadále volit Piráty. Jejich výsledek 2,2% už vypadá o dost slibněji než 0,8% z voleb do poslanecké sněmovny a třeba je trochu zviditelní Libor Michálek, který se (doufám) stane senátorem.

0 0
možnosti

quadro

10. 10. 2012 11:15
Volbou piratu vyresime krizi ekonomiky

jak proste ;-)

0 0
možnosti

vlasec

10. 10. 2012 11:42
Re: Volbou piratu vyresime krizi ekonomiky

Dobře. Vyřešíme ji volbou ODS nebo TOP09? Nebo pomůže ČSSD s pumpováním peněz do spotřeby? Nebo zavedeme komunismus? Nebo, když už odhlédnu od parlamentních stran, zachrání celý stát SSO? ...

V regionech asi krizi ekonomiky stejně nevyřešíme. Můžeme možná vyřešit problémy s dluhy způsobené rozhazovačnou vládou ČSSD a korupcí, ale nejspíše je lidé stejně zvolí znovu kvůli nesouhlasu s ODS+TOP09+VV/LIDEM v poslanecké sněmovně.

0 0
možnosti

jendazmoravy

10. 10. 2012 10:34
Kdo jsou Piráti?

Není to náhodou mix populismu (transparentnost, konec korupce - prostě co známe z podání VV) se socialismem (teď jsou pravidla, podle kterých to či ono nemáte, tak my ty pravidla zrušíme, a rázem všichni budou mít všechno)?

Pokud se mýlím, omlouvám se.

0 0
možnosti

vlasec

10. 10. 2012 10:48
Re: Kdo jsou Piráti?

Je to průser, že o boji s korupcí se mluví tak dlouho, a ještě déle se s tím nic nedělá. Už na to nikdo nevěří, ani když mu řeknou, že "už to myslí vážně". Piráti mají nějaké konkrétní návrhy, co proti korupci udělat, nechávám na každém posouzení, zda jsou populisté, nebo to myslí vážně.

Co se týká třeba copyrightu, piráti ho rušit nehodlají. Navrhují ale kratší trvání, cca 3-20 let podle druhu díla, méně třeba na počítačový program, více na velkofilm. Líbí se jim služby, které nabízí za měsíční paušál libovolný obsah, včetně seriálů, které vycházejí zatím jen v zahraničí. Nelíbí se jim různé šmírovací zákony. Neprosazují kradený software, ale svobodný software - open source.

Omluva přijata, nejste sám.

0 0
možnosti

milanalois

10. 10. 2012 10:04
TOP09 a VV byly také nové strany.

A teď je novou stranou např. LIDEM.

Nemluvme o nových stranách, mluvme raději o lidech na kandidátkách. Jsou tam pořád ti stejní, nebo tam naopak není nikdo spojený s tušenými chobotnicemi a famigliemi?

Jsou tam ti, kdo už stát/kraj/obec spravovali, a špatně, nebo jsou tam noví nadšenci, kteří sice ničemu nerozumějí a žádné zkušenosti s veřejnou správou nemají, ale za to jsou plni revolučního nadšení?

Já, když jsem si prohlédl kandidátní listiny do našeho kraje, skoro jsem se rozplakal.

0 0
možnosti

vlasec

10. 10. 2012 10:35
Re: TOP09 a VV byly také nové strany.

Ano, byly to také nové strany. VV byly podnikatelský subjekt a i když jsem před volbama ještě neměl úplně jasno, už jsem říkal kamarádům, že ruce pryč, tady něco nehraje. TOP09 je vlastně Kalousek a spol. v novém kabátu, jinak nic nového pod sluncem. Pobavilo by, kdyby uzavřeli koalici s komunisty.

Noví nadšenci, kteří ničemu nerozumí, se snad během prvních měsíců nějak zaučí. Jsou to POLITICI, dělají politická rozhodnutí, ne ÚŘEDNÍCI, ti fungují i když chvilku politická rozhodnutí nepadají. Politik tady není od toho, aby všemu dokonale rozuměl, ale od toho, aby reprezentoval názory lidí. Lidé si zvolí takového, který (aspoň tvrdí, že) bude hájit jejich věc.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS