Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemohu se zbavit dojmu, že strašení komunismem má odvádět pozornost od závažnějších témat.

8 3
možnosti
RH

Myslím, že se nám z politického hlediska nemůže stát nic horšího než nástup nějaké zrůdné totality..

3 0
možnosti
RH

Komunismus se podobá baráku, který je postaven na lidi do výšky jednoho metru. Může být sebekrásnější, ale pro normálního člověka je život v něm utrpení.

5 1
možnosti
JT

Nemate pravdu, u mravecnu kominismus funguje docela dobre

3 9
možnosti
PK

P50a41v19e34l 87K95u17r43a37l

15. 1. 2013 15:47

Jistě taky má každý jedinec geneticky determinovanou roli podle toho jakým feromonům je vystaven podle toho se vyvine. Už od narození. Stěžovat si nebo jí změnit nemůže, a sám umře hlady.

Komunismus může být efektivní u rasy která je na něj geneticky vybavena. Člověk jako druh pohříchu není. Každý člověk je totální individualita neprosto neporovnatelné s jiným. Z hlediska genetiky a přirozených instinktů je člověk determinován pro existenci v menších tlupách/smečkách.

7 1
možnosti
MD

A je vymalovano. Na vzdy ? To otazka. Clovek a nasledne spolecnost prece jen prochazi

neustale nejakym vyvojem a tak jak se rika "nikdy nerikej nikdy".

Takze trochu zjednodusujici a prekotne.

0 3
možnosti
PK

P16a68v52e49l 84K21u96r55a70l

15. 1. 2013 15:50

Ano... jenomže máme tady miliony let evoluce ve kterých se živočichové našeho typu (opice, lidoopi, hominidé) stylozovali do funkce v rámci smeček, tlup, a především zvyšovala se individuální schopnost přežití tím že rostli fyzické a mentální schopnosti jedince.

Nerozmnožujeme se tak rychle jako mravenci aby sme si mohli dovolit řešit problémy množstvím.

1 0
možnosti
JH

J71a84n 45H70l26e38d69í50k

15. 1. 2013 15:03

lidskou tragédií je fakt, že nelze přátele svobody a přátele totalitního komunizmu prostorově oddělit. Bylo by to skvělé pozorovat zbídačelé zastánce svobody na jedné straně a kvetoucí blahobyt komunistů na straně opačné. Komunisté mají velkou výhodu, mohou poukázat na živý příklad  kvetoucí zemi Severní Koreje, Kuby, Venezuely, která je na tom shodně jako Rusko a to nebýt nafty a plynu, tak žebrají o suchý chleba.

7 2
možnosti

V KLDR i na Kubě je státní kapitalismus.

1 7
možnosti
MT

No, jestli ten 'kapitalismus' je to, co nam dnes vladnouci  strana predvadi, tak to teda je teda pekny paskvil.

1 2
možnosti
Foto

On ani kapitalismus nelze postavit jako ideál. Komunismus si představuje člověka krajně nesobeckého, kapitalismus krajně sobeckého. Člověk je ale něco mezi.

0 2
možnosti
PC

Komunismus existuje - nerikejte, ze si v rodine platite za kazde vyneseni kose nebo umyti nadobi. Totez mezi kamarady, ve sportovnim oddile, soukrome oslave - a divne Vam to neprijde, natoz nemoralni, nedobre, a zakazovani vhodne.

1 2
možnosti

Hlavně komunismus je tak samozřejmý jako dýchání. Káždý dýcháme dle svých potřeb a možností. V každém z nás se s každým nádechem a výdechem rodí znovu a znovu komunista. A běda každému, kdo by tomu chtěl bránit.

1 6
možnosti

Komunismus je vývojová fáze společnosti, která má nastat po vyčerpání vývojových možností kapitalismu. Podlee některých marxistů všichni tím musíme projít. Tedy vůbec nejde o to, zda je dobrý, nebo špatný. Pouze jde o to, zda Nečasová vláda dělá vše pro to, aby nám ten kapitalismus co nejvíce znechutila.

1 6
možnosti
Foto

Hádám, že Josef Slavíček má do značné míry pravdu u definice pojmů. Já pod pojmem "komunismus" vidím beztřídní společnost, kde lidé žijí v dokonalé harmonii, a tento stav nepovažuji za možný.

3 0
možnosti
JS

Obávám se, že komunismus a kapitalismus jsou prázdné pojmy. Považoval bych za vhodné nejdříve definovat co tyto pojmy znamenají. Je směšné vydat zákon, že komunismus je zločinný a současně tolerovat existenci komunistické strany.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím, že to není úplně jednoznačný pojem. Co člověk, to jiná představa o tom, co je to komunismus. Někdo za komunismus považuje reálný socialismus, někdo ten ideální stav někde na konci tunelu.

Nemyslím si ale, že exaktní definice je vůbec možná. Pokud definici omezíme na nějakou konkrétní podobu, pro zbytek nemáme jména. Myslím ale, že rozdíl mezi komunismem a reálným socialismem jsem trochu nastínil a zbytek už je spíše věcí dojmů než pojmů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1534x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.