Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:) a Metuzalém byl kříženec Mistra Jody a pradědečka Panoramixe.

1 0
možnosti

Na druhé straně - pokud chtěl režisér vzbudit zájem, tak se mu to asi povedlo. Je docela možné, že pár lidí po návštěvě kina třeba prolistuje bibli.... Tento týden jsem po dlouhé době opět viděla film "Čistá duše".  John Nash je tu vykreslen jako odpůrce Adama Smithe, ve skutečnosti byl spíš jeho stoupencem. Sám Nash o filmu říká, že to není objektivní biografie, ale že tento snímek nikdy neměl ambice být dokumentem. A film NOE asi taky ne. Prostě film a dokument jsou dvě úplně různé věci.

2 0
možnosti

Film Hledači ztracené archy po své premiéře (ještě za socialismu) také přiměl řadu lidí k čtení Bible. A někteří nezůstali jen u Starého zákona...

1 0
možnosti
Foto

Dokáži si představit, jak by dopadli tvůrci filmu Noe v muslimském světě, jednalo-li by se o islámskou věrouku..

2 0
možnosti

Ten židovský mýtus nemluví o světě tady - lidi vždycky jedli maso/byli to přece jednoduší hominidi, kteří byli rádi, že mají co do huby a nějakou jeskyni po ruce. Takže Ráj je jiný svět, jiná dimenze než matrix. Potopa... Jaká potopa? Bylo jich nesčetně.

1 0
možnosti

"Hollywood opět požvýkal část knižní předlohy, zbytkem si utřel zadek a zbytek si vycucal z pr..., tedy, z prstu."

 

Není tam těch zbytků nějak moc ? A co jste myslel tím "z pr ..." . Na vzornou boží ovečku jste sprostý jako dlaždič. :-P

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, bylo to zbytečně vulgární. Nesouhlas se dá vyjádřit i kultivovaněji. Navíc jsem to dost špatně zformuloval a dvakrát zbytky ...

Díky za upozornění, škoda, že jste si nevšiml dřív, ve článku jsem to opravil.

0 1
možnosti

No vegetarián ale byl. Podle Bible teprve smlouva po potopě dala člověku právo pojídat zvířata.

Možná mám špatný překlad nebo to špatně chápu, ale mám za to, že podle Bible se v ráji lidé živili jen ovocem, po vyhnání z ráje se živili zemědělskými produkty, po potopě se začali živit i masem.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji panu Pavlu Procházkovi za to, jak krásně objektivně zhodnotil celou diskusi. Tedy pro upřesnění, téměř všechny komentáře zavánějící křesťanstvím záporně, téměř všechny komentáře zavánějící ateismem či nějakou formou skepse vůči křesťanstvím kladně.

Ateista-zélot, už jsem se obával, že takoví vymřeli krátce po pádu minulého režimu.

0 1
možnosti

Nemáte zač děkovat, váš fanatismus mne velice pobavil ;-)

0 0
možnosti

F16i10l83i62p 90F70u40c43h50s

29. 3. 2014 12:42

Režisér zneuctil Bibli? Tak to už američtí filmaři vážně přehnali! Rv

Moc Vám děkuji za toto info, Vlastíku. Tomuto filmu se vyhnu hodně velkým obloukem.

Hezkou sobotu. F.F.

1 0
možnosti
Foto

M64a17r39t86i45n 81Š32i93k

29. 3. 2014 11:27

Proboha, je to jen FILM. Na nic víc si opravdu nehraje. Zneuctění Bible? V dnešní době se z ní např.v přímém přenosu cosi šňupe. Jelikož jsem se nezhroutil ani z toho, těžko se zhroutím z filmu.

1 0
možnosti
Foto

Osobně mě víc urazí, když někdo obsah Bible převypráví tak, že je to dost v rozporu s tím, co tam skutečně je, než když někdo začne ze svého výtisku Bible trhat stránky a balit z nich jointy.

1 1
možnosti

Ano, evolucionisté vymyli lidem mozky svou báchorkou, takže lidé uvěřili, že jsou zde jen proto, že kdysi neživý regolit kamenité planety náhodou obživl a za miliardy let se změnil na člověka ...(přesněji: muže a ženu). Není pak divu, že zpochybňují a vysmívají se celosvětové potopě, která byla Božím soudem!  Evolucionisté jsou lháři a za své lži si ponesou před Bohem odpovědnost ;-€!!v soudu druhém, který přijde stejně tak, jako přišel ten první, za dnů Noeho.  Pak je smích přejde.

0 3
možnosti

J83a21n 77N23o53v29o97t17n68ý

29. 3. 2014 11:11

A k tomu poznání jste dospěl nějakým vlastním vhledem, zkušeností, schopností proniknout časem do minulosti a budoucnosti anebo jen papouškujete něco co jste někde přečetl ? ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 27,57
  • Průměrná čtenost 1534x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.