Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tyto statistiky vytvořil muž světlé pleti a proto jsou nedůvěryhodné. Ten zavražděný pán byl milující otec od rodiny. Musel se z důvodu pronásledování policií přestěhovat do jiného státu, kde ho policejní mašinérie dostihla potom, co si zašel do obchodu koupit svačinu za těžce vydělané peníze. Absolutní pravda neexistuje, existují tisíce pravd a ta vlastní se musí podpořit, aby zastínila ty ostatní.

0 0
možnosti
Foto

Stále očekávám, kdy namísto nedůvěryhodných počítačů původně vynalezených převážně bílými (!!) muži (!!) začnou lidé jiných ras a ženy používat jiná zařízení. Ale kupodivu se tak neděje.

Naopak, do práce na dalším zdokonalováním se zapojují lidé různých ras a pohlaví a například v AMD je nyní na pozici CEO Lisa Su, žena s mnoholetou praxí v návrhu hardware a její vedení má nepochybně velký podíl na tom, že se firma z pomezí bankrotu vrátila zpátky na výsluní V

0 0
možnosti
JT

J41i71r51i 91T76i35c81h47y

8. 6. 2020 18:41

Podobne statistiky uvedl nedavno Carlson na Fox News a take jedna "pravicova" cernoska, coz jasne odhalilo lzi liberalni fasisticke propagandy o rasismu a nasili policie.

0 0
možnosti
FL

Tady ještě jedna statistika: Bílí policisté v USA nestřílejí častěji po menšinách než černí.

https://www.osel.cz/10672-bili-policiste-v-usa-nestrileji-casteji-po-mensinach.html

Z toho bych vyvodil, že policejní násilí není rasově motivované v tom smyslu, že tam není předpojatost/nenávist kvůli nadřazenosti bílé rasy policisty. Je tam předpojatost kvůli větší kriminalitě barevných, statisticky podložené. Je toto rasizmus?

4 0
možnosti
Foto

Rozhodně zajímavá statistika, děkuji za sdílení. Nevím, jak přesně byl daný průzkum uskutečněn a co všechno zohledňoval, ale bez důkazů odmítám slepě věřit, že policie v USA má v sobě hluboce zakořeněný rasismus.

Když vidíme občas nějaké excesy policie, tak je dobré netrpět selektivní slepotou a všímat si i zastřelených bělochů, asiatů a domorodců. Když jsem si před pár lety pročítal tu infografiku The Counted, dospěl jsem k názoru, že policie v USA celkově zabíjí nějak hodně lidí bez ohledu na barvu pleti.

Zda z toho vinit celkově vysokou míru kriminality a ozbrojené gangy, policii samotnou nebo zákony popř. soudy shovívavé k policejní brutalitě, těžko soudit. Nejspíš, jak to tak chodí, to bude kombinace více faktorů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1520x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.