Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sílu medii už dobře znal Joseph Goebbels, dnes je situace taková, kde nám vládnou bulvární media a byznys se sledovaností, zprávaři bulvární hvězdičky, moderují mediální show podle politiky daného media, které cílí na určitou skupinu, tzv. seriálovou. Další jejich municí je autorita, zde odborníci na každý prd, tak aby následně udělali rozborky, pak výběr určitých lidí na ulicích, celé to pak vytváří tzv. ponorkovou volební nemoc a hysterii.

To jasně ukazuje, že zde je něco špatně, ukazuje se, že společnost nemá tzv. duši, osobnosti z řad vlastníků velkých firem, bank, kapitálu, dále spisovatelé, politiky, umělce, třídu, tak jako za věku mocnářství a 1. republiky, jež jsou vlastně tzv. nárazníkovou frontou proti manipulacím určité části společnosti, dále nemá politické podhoubí, tedy rozmanité vlastnictví kapitálu, a tím pádem i tlak z této strany. Tím pádem určuje volební preference media, novinářské domy ... .

Pak tu chybí cit pro situaci a formu novinářské činnosti, tak aby se s vaničkou nevylilo i dítě.

Zde se ukazuje navíc i špatně zvolená cesta, kde vzdělání, tituly vytváří, předpoklady pro danou činnost, ale potíž je zde v tom, kde chybí denní realita a zkušenost, a od školy se jde v umělém kancelářském systémů. Chybí zde to podstatné, a to vypracování se tzv. od píky, jež má daleko větší potenciál. V těchto letech nastoupili polistopadové generace, jež vyrostli v umělé světě, kde jim vše bylo dopřáno. Pak nejsou schopni zvládat běžné životní situace a společenské, přírodní cykly a společnost pak nesmírně oslabují, jak ekonomicky, tak bezpečnostně, neboť v okolí jsou tzv. civilizační predátoři. Nechápu ten humbuk kolem, volby prezidenta, neboť jeho post je zde jako kůl v plotě v parlamentním ústavním systému a z této pozice nemá přímo co občanům nabídnout. Pak tu jsou dva kandidáti, jež zde roky projevují určité chování, myšlení, hodnoty a volební diskuze v této dané rovnici s tím moc nehnou.

0 0
možnosti
Foto

Hezký blog. R^

Všichni jsme mohli během končící kampaně na vlastní oči pozorovat A.Babiše, který je bohužel dosti impulsivní, a tak i přes doporučení jeho týmu nevydrží příliš dlouho hrát roli rozváženého a moudrého politika-sjednotitele.

Kdo viděl televizní debaty a je alespoň trochu objektivní, musel vidět nebetyčný rozdíl mezi oběma kandidáty. Na rozdíl od P.Pavla, který se v naprosté většině snažil na otázky poctivě a věcně odpovědět, A.Babiš musel být každou chvíli napomínán moderátory (a je jedno zda na ČT, Primě nebo Nově), aby odpověděl na otázku a přitom často ani nevěděl, jaká otázka to vlastně byla. Prostě - Ptejte se mě na co chcete, já Vám stejně budu říkat, co chci já.

Druhý zásadní rozdíl byl ve způsobu komunikace. Zatímco A. Babiš se neustále snažil protikandidáta vytočit agresivním opakování různých nepravd a překroucených polopravd, k čemuž přidal i obvyklé stížnosti, jak jsou všichni proti němu, generál obstál se ctí a neklesl na takovou úroveň.

Každý samozřejmě může mít svůj názor, ale i ten je často determinován sociální bublinou, ve které žije každý z nás. Proto A. Babiš má tak malou podporu mezi mezi "pracující inteligencí" (kam mimo jiné patří i novináři nebo třeba herci), zato stabilní elektorát má především v sociálně slabších skupinách a mimoměstských lokalitách (doufám, že to nebude dezinterpretováno jako útok na venkov..).

A proto A. Babiš bude rozdělovat společnost i nadále......

7 1
možnosti

Nejde ani tak o debaty před kamerami.

Jde spíš o to, jak se projevují příznivci jednotlivých kandidátů.

Bohužel Babišovi příznivci se projevují kultivovaně.

Kdežto příznivci Pavla jsou útoční a fanaticky a násilnicky projevují svoji nevoli k protikandidátovi.

;-(

2 6
možnosti

Éterem letí zpráva, že i Chuck Norris závidí Pavlovi jeho zmrtvýchvstání, ovšem pozitivně, protože Pavlovi osobně gratuloval.;-)

Trochu to kazí fakt, že jde o práci ruské trollí farmy, no co objednávka zněla jasně, nesmí projít. ;-)

2 0
možnosti

Babiš dokázal to, co Zeman nikdy - že lze adorovat kandidáta. ;-)

Uvidíme za rok, jestli láska k panu Pavlovi vydrží, nebo bude rozčarování jako u pětikolky.

PS: společnost zjevně rozděluje každý, kdo je výrazný. Pak jsou tu rozeštvávači, kteří neútočí na kandidáta, ale jeho voliče nebo paušalizují případné voliče.

1 5
možnosti

Potřebuji to upřesnit. Kterého kandidáta Babiš adoroval, sebe nebo konkurenta? Komu má láska k Pavlovi vydržet, Babišovi nebo nám voličům? Kdo rozděluje společnost? Kdo je rozeštvávač a útočný paušalizátor?

Paní Evo, snažíte se nás vodit za nos. ;-)

9 1
možnosti

Generála netřeba špinit. Pošpinil se sám, když dnes v tv debatě popsal, co dělal 17.11.1989. Zdrhal z Národní třídy.

1 11
možnosti
Foto

Vy jste ho tam honil s pendrekem?

12 1
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1534x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.