Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zánik naší civilizace? Vyhnali jsme ze svých srdcí Boha Ježíše z Nazaretu a uvolnili tak prostor Bohu Mohamedovu.

Nicméně Vaše kritika, Vlastíku, na americké a západoevropské university není úplná. I na našich universitách nefandíme normálnímu, přirozenému, pravicovému životu. A to je také nebezpečí!

A ještě jedno nebezpečí nám hrozí. Římská říše skončila pro příliš široký a zbytečný sociální program! Nejsme na stejné cestě?

4 0
možnosti

Souhlas, jen nevím, proč by na univerzitách měli fandit pravicovému, nebo levicovému životu. Univerzity by měly být odpolitizované.

3 0
možnosti
JR

J78a78n 70R66á76ž

2. 1. 2024 15:59

Jinými slovy,nastal čas, kdy by se měli lidé starat především sami o sebe.

0 0
možnosti

Ten čas je tu už dávno! Jen my jsme uvízli v postkomunistické závislosti na státu!

0 0
možnosti
Foto

Akademici varují - musejí varovat a vymýšlet hrozící katastrofy, aby získali granty na řešení, jak je odvrátit.

Ono totiž máme 30 let internet a sociální sítě, kde se všechny nesmysly šíří rychlostí světla.

Pravda je, že se západní myslitelé probudili s křížkem po funuse, když si povšimli, že se tu jeden blázen připravuje schlamstnout celý svět.

A řada našich občanů se neprobudila vůbec.

Ale klid, měl jste se o Silvestra trochu krotit.

0 5
možnosti
JR

J46a14n 48R75á52ž

2. 1. 2024 16:04

Kterého blázna, který jako jediný chce schlamstnout celý svět máte na mysli?

2 0
možnosti
Foto

Ale neděje. Mládí je cosi jako nemoc, z které se dá, ač občas i s následky, i vyrůst. ,,Kde jsou ti, co před námi tu žili? Povzneste se do nebes, přeneste se do pekel. Oni tam již byli!"

1 4
možnosti
Foto

Nemyslím si, že tou nemocí je zde mládí. Jinak by se to někdy kolem třicítky začínalo zlepšovat a kolem čtyřicítky zůstávalo pouze doménou nevyspělých jedinců. Lidí s PhD. titulem, vypouštějících bludy, by bylo mnohem méně. Příčina bude někde jinde

5 0
možnosti
JN

J20o23s54e12f 73N13i72k66l

2. 1. 2024 14:11

"...Zánik naší civilizace zdá se být nevyhnutelným...."

Že by se Západní civilizace nacházela již na bodu zlomu a její kolaps byl reálný a nevyhnutelný? Možná tomu mnohé nasvědčuje...

3 1
možnosti
MR

Otázka je, jak by to viděl člověk, jež by měl dějovou časovou inteligenci, tedy schopnost vnímat vývoj všeho měsíc za měsícem, rok za rokem ... ?

Jak by se na to díval člověk, jež by pochopil zákony programu Matrixu, jež z nula vědomí v době narození vytvoří stabilní životní vědomí v dospělosti, a to ještě ve dvou perspektivách, muž – levá hemisféra a žena pravá hemisféra a k tomu pod životním tlakem, tak že si projde fáze od kmenové – rodinné, k osobní, kde je forma, hledání sebe sama, hledání řádu všeho, což je pak duchovní, náboženská, esoterická, vědecká perspektiva, až nakonec dojde k jádru a to co tvoří jeho realitu a kde je, tedy k programu Matrix a pozná jeho funkční algoritmy, jež zpracovávají smyslové děje do určité reality v naší hlavě.

Zde jde tedy čistě o projev toho, co píšu výše, jež je v určité stabilní životní fázi a perspektivě, jež navíc má společnou s určitým promile jak ve své generaci, tak v generacích do minulosti a bude to i do budoucnosti.

Vše se zde děje na základě několika zákonů, třeba zákon akce = reakce= zpětná vazba = poučení = volba projevu.

Zde navíc dobíhají dvě epochy a jejich vrcholy projevů což následně vytváří zpětné vazby a následnou transformaci anebo blokaci a ....

První epocha začala po věku tzv. bipolárního světa, dvě světové velmoci a studená válka, USA - SSSR. Po pádu následovala epocha globalizace světa a dovršení aktivity vlády pravé mozkové hemisféry v západních končinách, jež za sebou zanechala svět jako velkou rodinu a občany hodné děti. Ten odešel s madam Merkel. Mezitím pak vyrostli civilizační velmoci a predátoři, což Evropa, jak si zahleděně do sebe nevnímala. Putin, Erdogan, Čína, Indie, Indonésie a k tomu silnější vliv islámu. Globalizace se rozpadá a vzniká epocha globálních velmocí a Evropa je pod tlakem, tak aby se zbavila historické zátěže věkem feminizace společnosti a její vlády, respektive, poučila z jejich negativ a využila pozitiva.

2 1
možnosti
MR

Je tlačena stát se tak jako dříve regionální – globálním hegemonem, ale problém je, kolektivistická společnost, to že nemá osobnosti kované životním tlakem, tzv. kormidelníky, tak jako dříve třeba Maršál de Gaulle, Mitterand, madam Thatcherová, či H. Kholl ... . Chybí národní osobnosti, kormidelníci, jež by vytvořili klub, tak jako dříve před vznikem EU, a zajistili potřebné reformy a demontáž, přebujelé EU legislativy a zrušili EU parlament, jež je těžkopádný a brání dynamice vnějšího ale i vnitřního vývoje Evropy a světa, má tendence se uzavírat se svých generačních světů a jejich hodnot, řádu, reality. Je potřeba se vrátit k určité jednoduchosti a k tomu zajištěné národní shody v oblastech do určité roviny, ne někam až na každý lidský krok, tak aby občan, mohl mít podobná servis po celé Evropě, tak i výrobky, průmysl ... .

Je to podobné jako v našich životech když si necháme ... .

5 1
možnosti
Foto

Je to slabota, pane autor. Strašit se sice snažíte, ale místní nevětší strašilce Markétě nesaháte ani kolena

2 7
možnosti
Foto

O strašení mi tady nejde. Jasně, titulek a perex jsem zvolil poměrně skandální, snad i z důvodu, že invazi Izraele do pásma Gazy jako něco naprosto nebývale strašného popisují právě ti zmínění akademici.

Navíc to sloužilo jako celkem pěkný háček na ty jiné věci, co se dějí ve světě, které tak silné emoce v kampusech nebudí.

Snad je ale z článku znát, že to nevidím úplně bledě.

5 0
možnosti
Foto

Za obsah článku karma a . Nicméně si dovolím podotknout, že nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Já osobně bych byl spokojen, kdyby ten nový rok nebyl horší než ten rok 2023. Nicméně už teď nás média straší, jaká nastane katastrofa, až v USA vyhraje prezidentské volby Trump. Nicméně Fiala a Pavel vysílaj signály, že teď už bude jenom líp. Přijmeme euro a nastane ráj. Nikoli na zemi ale prý v Česku potažmo v Evropě. Fakt tomu ještě někdo věří?

9 5
možnosti

On někde někdo řekl, že nás přijetí eura zachrání?

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1520x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.