Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo z vás by si dobrovolně ušpinil ruce od krve, bral na sebe riziko uvěznění nebo smrti, nebo snad i šel na jistou smrt? Pokud jste v privilegované pozici, rádi toto hrdinství delegujete jiným. Když prorok Mohamed vysílal bojovníky, bylo mu „velmi líto“, že si nemůže dovolit jít s nimi, protože má důležitější poslání.

Zdroj: https://vlastimilfurst.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=812598

1 0
možnosti
Foto

P.S.: nejprve jsem se lekl, že cílíte na zdejší ,,bojovníky", ale pochopil jsem, že je to spíše ,,obecné", ač i na ty zdejší by to mohlo až ,,sednout"

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

3 0
možnosti
Foto

Miluji novodobé flagelanty. Zejména ty původem ze západních zemí, kteří proklínají svou vlastní zem, poukazují na špatnost systému, který je nutno zgruntu předělat.

Socialismus a komunismus znají z učebnic západních autorů, kteří ve svých pohodlných obydlích s dýmkou v ústech a skleničkou dobré whisky studují Stalinovy či Leninovy spisy o spravedlivé společnosti, kde nebude člověk člověku vlkem.

Pomohla by tak 14 denní stáž na Kolymě, Vorkutě či stavbě bělomorského kanálu. Případně nákup v supermarketu tak 100 km od Moskvy. Samozřejmě v intencích jejich platů.

A bylo by po ptákách.

12 0
možnosti
Foto

Souhlas. Na jednu stranu není špatné historické křivdy přiznat. Když se Turecko tváří, že žádná genocida Arménů se nekonala, komu tím pomůžou? Na druhou stranu, nějaké nekonečné reparace taky smysl nedávají

Křivdy jako otrokářství, kolonizace, rasismus nebo deficit ženských práv jsou problémy, které se západní civilizace alespoň snaží nějak řešit (a ze značné části už i vyřešila).

Ideologicky zpracovaný člověk ale dokáže na jedné straně idealizovat stát, kde se tato práva porušují a na straně druhé bojovat za zkázu svého státu, který tato práva prosazuje, přičemž se tváří jako bojovník za ta práva

4 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1520x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.