Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Také jsem relativně mladý, ale tedy nestal jsem se obětí toho současného výplachu mozků...

Mám pocit, že se autorovi nepovedlo napsat článek, který odpovídal nadpisu. Ale to je jen můj subjektivní názor.

Minulý režim, kdy u nás vládla komunistická strana si pamatuji jen velmi málo. Ba dokonce mám pocit, že za těch 5 let života jsem jedl i banány, i mandarinky, nevzpomínám si, že bychom v obchodě stály frontu na toaleťák či vložky...

Komunismus jako takový je sice pěkná, ale nerealizovatelná myšlenka, protože lidé jsou prostě lidé. Ale tak je to se vším. Vždy prostě budou ruzní zloději, vychcánci a různí jiní lidé, kteří budou chtít parazitovat na jiných ať bude vládnout jeden člověk a nebo jich bude třeba tisíc.

Vemme si třeba Líbyi, lid tam s pomocí jiných států svrhl jednoho diktára, aby tam nastoupilo 150 jiných, kteří se bez kulometu neumí domluvit...vyhrál to ten lid v Líbyi? Dle mého názoru vyhrála Francie, Itálie... Ale to už odbočuji od tématu.

3 4
možnosti
Foto

Sám říkáte, že ta myšlenka je nerealizovatelná. V tom je komunismus špatný, že se snaží tuto nerealizovatelnou myšlenku realizovat, cestou pozabíjí spoustu lidí a zničí původní morálku. Ideální společnost jako výsledek ale ještě nikde nevznikla. Já nemám pocit, že bych měl vymytý mozek.

Nejsem fanda současného politického stavu, kde se kapitalismus a socialismus mísí a kombinuje nevýhody obojího. Pokud má smysl proti politickému systému bojovat, tak proti současnému nebo nastupujícímu. Komunismus komentuji jen proto, že lidé tvrdí, že byl dobrý. Nebyl, není a nebude. Je to jen krvavější pokus o utopii.

1 0
možnosti
JP

takze abych v tom mel zcela jasno ... komuniste VI, ze ten jejich socioekonomicky experiment nema sanci na realnou existenci, ale PRESTO to budou porad a porad zkouset, at to stoji, co to stoji ? nepripada vam to tak trosku fopa ?

0 0
možnosti