Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem pro. Pokutu bych odpustil chudobným a menšinám.

0 0
možnosti
Foto

Těm naopak odměnu za to, že volit nepřijdou? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Jednu výhodu by to v každém případě mělo, vymizely by negativní volební kampaně, které sledují cíl přimět voliče, potenciálně fandící protivníkovi, nejít do volební místnosti.

1 0
možnosti
Foto

Ony ty negativní a polarizující kampaně mají dva efekty. Pořád by se dělaly kvůli tomu druhému, a tím je strašení před hrozbou. Člověk pak v panice zvolí kohokoli, kdo kandiduje proti té démonské straně nebo osobě, a pokud možno toho nejsilnějšího. V případě druhého kola většinové volby to pak je docela jasné, koho.

0 0
možnosti
JH

J20a52n 71H10l14e50d59í41k

23. 1. 2013 16:25

u normálních lidí se zodpovědností a solidnějším vzděláním určitě volby dobrovolné, u nezodpovědných pologramotů, lenochů-- volby povinné, s hrozícím trestem 5 let do díry.

0 1
možnosti
Foto

Vy snad chcete, aby "nezodpovědní pologramoti" rozhodovali o budoucnosti země? Pak předpokládám, že jste politik a hledáte, koho byste manipuloval ...

1 0
možnosti
SP

S93e62i64d74l 17P71e22t64r

23. 1. 2013 16:02

Proč ne? Pokuta za neúčast ve volbách např. v Australii funguje desetiletí a nikdo si tam nestěžuje. Lidi jsou od přírody líní jak vši a k čemu nejsou nějakým způsobem dokopání ( v tomto případě "ekonomickým" stimulem)  prostě zpravidla nedělají ...

Lze si však představit i obrácený model: alespoň symbolická platba za volební účast např. stovku. Při nákladech voleb a co stát dokáže prošutrovat na volovinách, je nějakých 300-400M v podstatě pakatel..:-) Obé obsahuje však jednu zásadní chybku: stimuluje spíše socky se všemi vcelku očekávanými následky.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu s tou leností. Ale myslím si, že většina lidí, kteří na politiku mají nějaký názor, ať už stojí na jakkoli chatrných základech, volit jde.

Pochybuji, že by lidé, kteří teď k volbám jít nechtějí, věnovali ještě spoustu času navíc tomu, aby také věděli, koho volí. Spíše by dali na kampaně a úderná hesla.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas a karma.

Nelze neschopnost politické garnitury řídit stát nahrazovat direktivami vůči občanům. To by mohlo pokračovat dál přes cenzuru, zákaz shromažďování atd., atd..

Nechci povinné volby a to nejen proto, že už jsem je zažil a nechci se do takového systému vracet.

0 2
možnosti
Foto

Můžete mě sdělit, kdy byly v našem státě povinné volby po roce 1948?;-D;-D

2 5
možnosti
AK

Ja bych navrhovala,  aby ty pokuty sly na ucet, ktery zalozi Zeman az bude prezidentem. On tam bude davat tretinu sveho platu a budeme  tim kratit statni dluh.;-D Jenom si nejsem jista, abych pak musela jit na verejne prospesne prace. Nebo je to jinak vymakly?:-P

0 2
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1534x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.