Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel, smír mezi lidmi nebude. A proč také? Vzpomínám na dobu, kdy padla pokuta za Václavku a Dášeňku. A potom se to rozjelo - starej Veškrna, Venca flaška, Pitomio, Ovar.. už si na všechno raději ani nevzpomínám. Pan Tuna se sice omluvil za naprosto neškodný vtípek, ovšem jeho vystoupení na koncertu Společně pro Pavla, kdy nazýval prezidentského kandidáta vší a hnidou, to byl tedy zážitek.

0 0
možnosti
Foto

Nadávky politikům, narozdíl od nadávek voličům, se liší tím, že útočí na člověka, který musel kandidovat a být zvolen, aby tu funkci získal.

Nadávky voličům jsou trošku něco jiného, a rozdělují společnost. Pokud někdo volí politika, kterého nenávidím, nemusím kvůli tomu nenávidět i všechny, kteří ho volí. A to je asi tak hlavní pointa celého článku.

Samozřejmě, vždy se najdou takoví, kteří urážku adresovanou Babišovi vztáhnou na sebe, protože jsou vztahovační. Ale s tím nenaděláme nic. Označovat ho za arcilháře, pokud hodně lže, není na škodu.

0 0
možnosti

Mezi vidláky jsem žil 20 let a poznal jsem, že ne všichni dokážou racionálně uvažovat. V drtivé většině jsou to především oni, co si stěžují na špatné životní podmínky. Před 10 lety si zvolili za prezidenta Zemana, pak vyhrálo volby ANO a ta vesnice vypadá pořád stejně bídně. Takže mi nechtějte namluvit, že má průměrný sedlák ze vsi víc rozumu. Nemá. Jeho duševní obzor je tak scvrklý, že nevidí dál než za svůj plot.

0 0
možnosti
Foto

Tak proč mé rodné Boršice daly 60 % hlasů Pavlovi? A proč města jako Karviná, Havířov nebo dokonce Ostrava volily Babiše?

Myslím si, že nespokojenost se současným stavem a neschopnost uvědomit si, že tito lidé pro ně stejně nic nedělají, jsou validní pointy. Problémem ale je závěr – že volba Babiše je projevem vidláctví.

Karviná je město a přesto, 70 % hlasovalo pro Babiše. I pokud na okrajích Karviné žijí vidláci, nemyslím si, že by dokázali ten výsledek takto otočit.

1 0
možnosti

Obec Ostrava má 23 městských částí.

https://www.seznamzpravy.cz/p/vysledky-voleb/2023/prezidentske-volby/kolo/2/obec/554821-ostrava

V 10 z nich zvítězil Babiš. (v Hošťálkovicích o 1 hlas)

Ve 13 zvítězil Pavel.

Toho Pavla volili právě v těch "vesnických" částech. Domkáři a chalupníci, starousedlíci, dalo by se říci.

No a paneláci plus trochu zanedbanější bývalé hornické kolonie to hodili Babišovi, "protože se stará o lidi".

Bylo jich ovšem početně více, než těch "venkovanů", kteří se o sebe umí postarat sami.

Tož tak je to s tím vítězstvím měst nad venkovem u nás v Ostravě!

1 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas zde. Babiš, „protože je pro lidi”. Dokázal přesvědčit spoustu lidí, kteří nejsou spokojení se svými životními podmínkami.

A já doufám, že toto přesvědčení lze zvrátit :-)

0 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Když Babiš potvrdil zájem o funkci prezidenta, třebaže bylo, jak by svého času napsal p. Hermanek, i retardovanému delfínovi jasné, že vyhrát nemůže, uvažoval jsem, co ho vede k tříměsíčnímu vypětí, vyhození desítek milionů a dopřání protivníkovi opojný pocit vítězství. S touto kampaní začal jeho boj o výrazné vítězství v parlamentních volbách, po kterém už nebude třeba hledat koaličního partnera. Předem očekávaná prohra mu pomohla pro další volby získat nové voliče.

3 0
možnosti
Foto

Zajímavý postřeh a dost možná je na tom kus pravdy. Ostatně u Hilšera a Fischera se nabízí i otázka, zda si nechtějí zlepšit vyhlídky na volby do senátu 2024 a kdo ví, možná o senát projeví zájem i jiní.

Domnívám se ale, že tento plán měl jednu velkou chybu. Byť hnojomety fungovaly, voliči ANO byli leckdy mobilizovaní víc, než ruský voják a šířili poplašné zprávy a paniku, je to z velké části jen krátkodobý úspěch.

Navíc, zatímco v předchozích volbách kandidovalo hnutí, ne jen on sám, byli tam i jiní, kteří dostali prostor. Zato volby prezidenta jsou něco jiného. Mohl se nějakou dobu schovávat v talk show s Juchelkou a vynechávat prezidentské debaty. Ale ne napořád. Generál Pavel mu dal jedinečnou příležitost naprosto se znemožnit, a on ji opakovaně využil.

Kromě toho byl obecně více vidět v médiích a máme záznamy, jak uráží paní Cirokovou a mluví o svém boji s novináři. Žel pro něj, není tak vtipný ani intelektuální jako Zeman, takže zní víc jako Berlusconi. Celkově, v rámci prezidentské kampaně se docela odkopal.

Můžeme si myslet, že voliči ANO odpustí Andrejovi cokoli. Domnívám se, že tomu tak není. Ač mají nepochybně silný žaludek, někde limit mají a ukáže se, zda už byl překročen. Babiš jistě nějaké nové voliče „přijal”. Ale jako kupec by si měl spočítat příjmy a výdaje a pak teprve zjistí, zda je v černých nebo červených číslech :-P

3 0
možnosti

je zbytečné kolem toho chodit jako pes kolem horké kaše. Volební mapy mluví za všechno, je to souboj který se odehrává i v mnoha jiných zemích, a je to souboj mezi městy a venkovem. Je to zjednodušení, ze kterého jsou z toho nějaké výjimky, jako Ostrava nebo západní Šumava. Samozřejmě že ten souboj vůbec nekončí

2 2
možnosti

To bude smršť:)

0 0
možnosti

Souhlasím s Vámi a popsal jste to přesně. A doufám, že vítězství PP nás vrátí do doby, kdy nebude nutné rozdělovat města a venkov a že se po 20ti letech opět vrátíme k lásce a komunikaci... a toleranci.....

3 0
možnosti
Foto

Vlastně ani nevím, kdy ten příkop vznikl a nemapoval jsem, kdy se hloubil a kdy zasypával. Ale myslím, že se vždy hloubil před volbami do sněmovny, a před těmi prezidentskými rovnou tuplem. A nejvíc je hloubí bezpráví, beznaděj a lžimesiášové s ďábelskými pohnutkami.

Doufám, že se prezident Pavel osvědčí a příští prezidentské volby budou mnohem klidnější. V takovém případě by mě ani opakování druhého kola tohoto roku už tak neděsilo, pokud lidé, kteří volili Pavla (i Petra) budou spokojení a nebudou mít důvod rozhodnutí měnit, a i část voličů Babiše bude muset uznat, že na tom Pavlovi něco je.

Ale i pokud tomu tak nebude, tak se rád příště postavím hlavně proti tomu, kdo se na prohlubování příkopů podílí nejvyšší měrou ze všech.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS